Tule Koolitantsule! Teeme koos Eestile kingituse!



Hea koolitantsija, teeme Eestile kingituse!


2018. aastal saab Eesti Vabariik 100-aastaseks ning sünnipäevapidustusega ühineb ka Koolitants. Kuna tegemist on meie kõigi sünnipäevaga, kutsume tantsuloojaid üles oma tantse sel aastal läbi mõtlema kingitusena EESTIle. Meil kõigil on EESTIga seoses omad tunded ja lood, mida jutustada. Tantsuõpetajad ja koreograafid, palume teil mõelda need lood oma tantsijatega läbi – mõtestage ja rääkige oma tantsuloomingu kaudu EESTIst. Sellega seoses kutsume autoreid üles erilist tähelepanu pöörama oma tantsude helikujundusele. Eesti-, laste-, kooli- ja vabatantsu žanrites on sel aastal kohustuslik kasutada eesti heliloojate loomingut ning show-, tänava-, kaasaegse jazzi ja rahvaste tantsude žanrites on see soovituslik. Eesti heliloojad on loonud väga palju imelist muusikat, mis sobib kujundamaks muusikaliselt tantse nii lastele kui ka noortele, rikkalikust muusikalisest kullavaramust kuni kaasajani välja. Loodame väga, et leiate aega need lood üles otsida, pidada nõu omakeskis ja tuttavatega, küsida nõu muusikaõpetajatelt ja muusikutelt!

Tantsude festivalil toimub sel aastal 14 maakondlikku tantsupäeva! Teiste seas on meil kõigil suur-suur rõõm üle enam kui kümne aasta olla tantsupäevaga tagasi Kuressaares! Finaalkontserdid koos üllatustega toimuvad teist aastat järjest Eestimaa südames Paides.

Neljandat aastat järjest otsime sel kevadel üle Eesti andekaid noori tantsijaid üleriigilisse Koolitantsu Kompaniisse ja „Tantsuhulluse“ telesaatesse. Neli üliandekat koreograafi viivad läbi Tallinnas ja Tartus toimuvad konkursid ning sügisel sõidavad Tallinnasse, Tartusse, Võrru ja Viljandisse etendusi andma pea 100 tantsijat kahe tantsulavastusega. Noor tantsija, tule pane ennast proovile!

See pole veel kõik. Koolitants kutsub koos Eesti Rahvusringhäälinguga 2018. aastal Eesti Vabariigi sünnipäeva puhul tantsima kogu Eesti! Kampaania Eesti tantsib saab avalöögi juba 31. detsembril ning kestab terve aasta. Pane oma punt kokku, vasta tantsuväljakutsele ja heida väljakutse edasi! Paneme kogu Eesti tantsima ja nagu see Koolitantsul kombeks, teeme seda südamega, olgu tantsužanr milline tahes.


Aastaringne kohtumispaik on Koolitants! Eesti tantsib!



Raido Bergstein
Koolitantsu peakorraldaja



Koolitantsust sotsiaalmeedias rääkides kasuta teematrelle:

#EV100kingitus

#eestitantsib

#koolitants

Kommentaarid

Populaarsed postitused