Koolitantsul (esi)etendub Ruslan Stepanovi tantsulavastus "Kitš"

Koolitantsu festivali kõikide tantsupäevade õhtuste kontsertide järel hõikame välja tantsupäevalt edasipääsenud tantsud. Samal ajal kui žürii seda ääretult keerulist otsust kaalub, mõtleb ja analüüsib, on publikul aga võimalik nautida üht toredat tantsulavastust! 

Koolitantsu publiku ja osalejate rõõmuks toob Ruslan Stepanov lavale uhiuue tantsulavastuse "Kitš", mida esitavad Koolitantsu Kompanii noored tantsijad.

Millest tantsulavastus räägib? :) Avame natuke tausta:

Kitš – mis see on? On see kummaline savist päkapikk kellegi aias, sest nii on moes? On see punase lipsuga valgest portselanist puudel kellegi kummutil? Või hoopis mõni sisutu, aga särav Hollywoodi film? Ei oska öelda? Pole hullu - sõna “kitš” võeti kasutusele Saksamaal juba 19. sajandi lõpul, aga sellele vaatamata ei oska me selle tähendust tänaseni lõpuni seletada. Me teame, mis on kitš, kui me seda näeme, aga sõnastamisega jääme pigem hätta.

Kitši – särava fassaadiga varjutatud kulunud mõttevälgatusi – on meie ümber väga palju. Pealiskaudsed ja sisutud fantaasiad ja vidinad paeluvad aina vingemalt vilkuvate tuledega. See võtab meid enda vaiksesse embusse, paneb meid kaasa elama ja kaasa tundma. Selle särava näilisuse sees tekib tunne, et see kõik ongi ehe ja päris. Ja me läheme sellega kaasa, teeseldes, et see ongi päris. Teeselda on lihtne, sest teeseldud maailmas on palju mõnusam. Ja kui me kõik teeskleme, siis justkui keegi ei teeskle.


Tule ja vaata, kuidas "kitš" laval välja näeb!



"Kitš"

Koreograaf: Ruslan Stepanov
Helikujundus: Markus Robam

Tantsijad: Tallinna Balletikooli kaasaegse tantsu õppesuuna õpilased Anna-Maria Drobuževa, Elina Masing, Anita Kurõljova, Elise Pottmann, Aglaia Fedotova.

Esietendus: 20.jaanuaril 2017 Viimsi Koolis

Toetab: Eesti Kultuurkapital
Suur tänu: Tallinna Balletikool

Korraldab: Eesti Tantsuagentuur

Kommentaarid

Populaarsed postitused